Coleslaw

Coleslaw
Recept Afdrukken
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).
Coleslaw
Recept Afdrukken
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de witte kool in fijne reepjes. Schil de wortelen en rasp in fijne tot grove stukken.
  2. Schil de appel en versnijd fijne staafjes. Meng met de reepjes kool en wortel in een ruime kom.
  3. Roer de mayonaise, mosterd en azijn onder de groentjes.
  4. Breng verder op smaak met wat peper, zout en een snuifje suiker. Vul naar wens aan met één van de smaakmakers. Smakelijk!
Notities

Dit recept is, zoals gesteld in de inleiding, een heel eenvoudige basis waar je nog heel wat mee kan experimenteren. Rozijntjes (eventueel in plaats van de appel) en ook rode kool zijn populaire toevoegingen. Raak de basis echter niet uit het oog, de combinatie mayonaise - mosterd - azijn en kruiding kan uitdagend zijn om precies goed te krijgen. Graag een light-variant? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*