Currysaus

Currysaus
Recept Afdrukken
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Currysaus
Recept Afdrukken
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Snijd de appels in blokjes.
  2. Smelt een klontje boter in een steelpan. Bak de sjalotten met de stukjes appel aan.
  3. Kruid met het currypoeder en laat even zweten.
  4. Roer er de bloem onder en blus met de bouillon. Roer alles goed los en breng aan de kook.
  5. Laat de currysaus een kwartiertje pruttelen op zacht vuur.
  6. Zeef de saus en breng ze terug aan de kook. Kruid naar wens met peper en zout.
  7. Roer tot slot de room onder de saus en laat nog even pruttelen. Voeg desgewenst meer room toe. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*