VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui in grove stukken en fruit op een zacht vuur in een klontje boter. Schil de rapen, snijd ook in grove stukken en voeg toe eenmaal de ui glazig begint te worden.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en hak grof met een groot mes. Voeg toe aan de ui en rapen. Laat op een zacht vuur aanstoven en voeg eventueel al wat water toe. Dek af zodat de kool enkele minuten kan reduceren en garen.
  3. Voeg na enkele minuten de rundsbouillon, het water en de stukjes aardappel toe. Laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuur zodat alle smaken optimaal kunnen ontwikkelen.
  4. Mix de soep en breng op smaak met voldoende peper, zout en nootmuskaat. Let wel op: een krachtige bouillon is doorgaans al behoorlijk gezouten en/of gekruid.
  5. Houd de soep warm en verhit ondertussen een klontje boter in een braadpan. Bak de braadworsten enkele minuten op een gemiddeld (of zelfs zacht) vuur. Draai regelmatig om zonder er in te prikken, zo verliezen ze hun vocht en worden ze taaier.
  6. Serveer met brood, boter, wat mosterd en/ketchup. Echte winterkost! Smakelijk!
Notities

Liever vegetarisch? Dan kan je, behalve de braadworsten achterwege laten, de bouillon uiteraard vervangen door groentebouillon. Hou er dan wel rekening mee dat kool op zich weinig doorsmaakt, het is de rundsbouillon die in dit recept voor body en een veel krachtigere smaak zorgt. Groentebouillon is wat zachter en fijner van smaak.