VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Duivenfilet met pompoencrème
Op zoek naar een feestelijk maar niet te moeilijk voorgerecht tijdens het wildseizoen? Zoek niet verder, dit recept draait rond de eenvoudige maar zalige smaak van duif en pompoen. Ook een prima keuze om tijdens de feestdagen te presenteren.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Versnijd de kastanjepompoen tot je enkel blokjes vruchtvlees overhoudt.
  2. Verhit een klontje boter in een steelpan en voeg de blokjes pompoen toe. Hou het vuur laag en laat rustig stoven met gesloten deksel. Roer regelmatig om en voeg nu en dan een klein beetje water toe.
  3. Na een kwartiertje stoven is de pompoen normaliter helemaal gaar en zacht. Maak er een crème van met een mixer, zorg dat het extra fijn en smeuïg is.
  4. Meng de melk onder de pompoencrème en kruid voldoende af met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje suiker. Voeg eventueel wat meer melk toe indien je een romiger resultaat wenst.
  5. Houd de pompoencrème warm. Bestrooi de duivenfilets royaal met peper en zout.
  6. Verhit een klontje boter in een pan. Zorg dat de pan erg heet is. Schroei de duivenfilets kort langs elke kant (één à twee minuten). Haal uit de pan en laat nog een handvol minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie.
  7. Dresseer ondertussen de (verwarmde) bordjes met een toefje gemengde sla (naar wens) en een streepje van de pompoencrème. Vul aan met de duivenfilet, eventueel voorzien van een lepeltje bruine saus. Smakelijk!
Notities

De pompoencrème in dit recept is heel zuiver en puur. Je kan echter gerust voor wat meer smaak zorgen door een sjalot of een teentje look mee te stoven. Daarnaast kan je ook de kruiding gevoelig uitbreiden (peterselie, tijm, chili,…).