VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kuis de krieltjes schoon (schillen hoeft niet) en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, voeg de rozemarijn toe en kruid met peper/zout.
  2. Roer de krieltjes om en laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
  3. Kruid ondertussen de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze langs elke kant gedurende één minuut aan in een scheutje olijfolie. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
  4. Giet in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie. Fruit 2/3de van de knoflook, 2/3de van de peterselie, de oregano en kappertjes in de hete olie.
  5. Voeg de kerstomatensalsa en balsamicoazijn toe. Laat een tiental minuutjes sudderen (roer indien nodig los met een beetje water) en kruid met peper en zout.
  6. Snijd ondertussen de courgettes in fijne plakjes. Bak goudbruin in olijfolie met de rest van de knoflook in een andere pan. Werk eventueel in delen en kruid met peper/zout.
  7. Laat het vlees twee minuutjes voor opdienen nog even meesudderen in de tomatensaus. Serveer met de gebakken krieltjes, courgette en gesnipperde peterselie. Smakelijk!