Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje? Het beste recept vind je hier! Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje
Recept Afdrukken
De filet van een everzwijn is erg kenmerkend van smaak. Goed gebakken is het een absolute traktatie die op geen enkel winters feest (zoals Kerstmis) zou misstaan. Met een romig stoofpotje van wintergroentjes in een mosterdsausje is het feest compleet!
Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje
Recept Afdrukken
De filet van een everzwijn is erg kenmerkend van smaak. Goed gebakken is het een absolute traktatie die op geen enkel winters feest (zoals Kerstmis) zou misstaan. Met een romig stoofpotje van wintergroentjes in een mosterdsausje is het feest compleet!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de filet(s) royaal met peper en zout en laat even op kamertemperatuur komen. Verhit ondertussen de boter in een braadpan.
  2. Schroei het vlees kort maar krachtig zodat alle sappen in het vlees blijven. Schuif de filet(s) in een voorverwarmde oven van 180° en laat het vlees 10 à 15 minuten garen.
  3. Gebruik het vet in de braadpan om het sausje te bereiden: voeg de bouillon toe en laat op een rustig vuurtje inkoken. Eenmaal naar wens ingekookt, kan je de saus binden naar believen. Werk af met wat peper en zout. Mag het kruidiger? Laat dan een takje tijm en een blaadje laurier meekoken. Een beetje bruine suiker is ook lekker indien het wat zoeter mag.
  4. Maak vervolgens de groentjes klaar: snijd het witloof in reepjes (niet te fijn), snijd de champignons in partjes, verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd ook weer in partjes.
  5. Smelt het klontje boter op een middelmatig vuur en stoof de sjalot met het teentje look. Voeg na enkele minuten de champignons, spruitjes en het witloof toe. Laat rustig garen en giet er de Armagnac bij. Kruid een eerste maal met wat peper en zout terwijl de alcohol verdampt.
  6. Voeg de room en de graanmosterd aan de groentjes toe. Laat enkele minuten inkoken en roer regelmatig. Werk af met peper, zout en een snuifje suiker. Houd warm.
  7. Ondertussen zou het vlees haar eerste, onvolledige garing moeten gehad hebben. Snijd het vlees in dikke plakken (zo'n vier à centimeter dik, alsof je kleine steaks snijdt). Bestrijk telkens één gesneden kant met wat graanmosterd en bestrooi met panko. Leg de stukken vlees zo in een ovenschaal.
  8. Leg naast de stukken vlees (of in een ander schaaltje dat bij in de oven past) de kerstomaten. Besprenkel ze met olijfolie en de lavendelzaadjes.
  9. Zet de stukken vlees en tomaatjes nog vijf à tien minuutjes in de oven (180°). Werk elk stukje vlees af door er een ovengebakken en geparfumeerd kerstomaatje op te zetten. Serveer met frietjes, kroketjes of gekookte patatjes. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*