VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)
In het wildseizoen gaat er niets boven een hartig stoofpotje dat het beste van de herfst samenbrengt. Dit haalbare recept van Colruyt zal je niet teleurstellen, door de toevoeging van zoete accenten zoals pruimen maak je een zalig maaltje dat allerlei lekkere smaken perfect combineert.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd het vlees in hapklare blokjes en dep goed droog. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot. Schroei de stukjes ever goed aan tot ze goudbruin zijn, werk desnoods in delen.
  3. Snijd de ui en de teentjes look in grove stukken en voeg toe. Laat even fruiten en bestrooi met de bloem. Roer goed.
  4. Blus met de wildfond en de rode wijn. Voeg ook de kruiden toe (tijm, kruidnagels, jeneverbessen en laurier).
  5. Roer even om en leg er dan de sneetjes peperkoek netjes op. Dek af en laat een ruim uur op een zacht vuurtje sudderen.
  6. Voeg de aalbessengelei en de gedroogde pruimen (grote stukken snijd je eventueel in kleinere stukjes) toe en roer even om. Laat nog een klein half uurtje pruttelen. Dat mag zonder deksel indien het stoofvlees nog onvoldoende ingedikt is (naar wens/smaak te bepalen).
  7. Controleer of het stoofvlees voldoende op smaak is, kruid indien nodig bij met peper/zout. Verwijder de tijm en laurier. Serveer bij voorkeur met een fris slaatje (veldsla, granaatappelpitten en mosterdvinaigrette – bijvoorbeeld). Frietjes of kroketjes en een glas rode wijn maken het feest compleet. Smakelijk!
Notities

Niet zo dol op everzwijn of liever een budgetvriendelijkere versie? Je kan uiteraard met rundstoofvlees werken. Ook fifty-fifty werkt perfect.