VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes
Een lekkere pasta is zelden ingewikkeld, integendeel. Pasta draait immers rond de pasta op zich, daar hoeft niet al te veel gedoe bij. Net als dit kinderlijk eenvoudig en toch erg lekker receptje: stevige pasta, grijze garnalen, krokante erwtjes met een zacht en subtiel sausje op basis van een weinig room en witte wijn. Zeg nou zelf, dat klinkt lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in voldoende gezouten water. Ook lekker: één of twee bouillonblokjes (pastabouillon). Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een schuitje olijfolie en fruit de fijngesnipperde sjalotten met de geperste teentjes look. Voeg, eenmaal glazig, de witte wijn en room toe. Laat inkoken op een middelmatig vuur.
  3. Voeg twee eetlepels kookvocht van de pasta toe aan de saus. Giet de pasta, eenmaal gaar, af en laat even uitlekken.
  4. Voeg, kort voor het opdienen, de erwtjes aan de saus toe en laat even warmen. Eén à twee minuten volstaat. Werk je met (niet-ontdooide) diepvrieserwtjes zijn een vijftal minuten geschikt.
  5. Breng de saus op smaak met een flinke portie peper en zout. Roer de pasta onder de saus en voeg de garnalen (niet eerder, anders worden ze taai) en de fijngehakte peterselie toe. Serveer dadelijk, smakelijk!
Notities

Een glaasje koele witte wijn (niet te zoet) past uitstekende bij deze eenvoudige pasta die de Italiaanse en Belgische keuken in alle eenvoud combineert.