Recept - Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot die ook in de oven kan. Bak de stukjes spek aan in de bruisende boter.
  2. Versnijd ondertussen de stengels bleekselder en wortelen fijn. Voeg samen met de zilveruitjes toe en stoof aan.
  3. Bind de takjes tijm, rozemarijn en laurierblaadjes samen tot een kruidentuiltje.
  4. Doe het kruidentuiltje met het konijnenvlees in de stoofpot. Laat stoven op een hoog vuur.
  5. Bestrooi met de bloem en laat nog een minuutje aanstoven. Blus dan met de kippenbouillon, totdat alles onderstaat.
  6. Kruid de stoofpot met peper, zout en de kruidnagels. Dek af en laat een uur garen in een voorverwarmde oven (160°).
  7. Haal voor het opdienen het kruidentuiltje uit de stoofpot en werk af met een scheutje room. Kruid voldoende bij met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Fris de fricassee tot slot op met een beetje citroensap. Lekker met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*