VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de rösti’s ontdooien en leg één per persoon in een kommetje.
  2. Fruit de fijngesnipperde sjalot met de geplette look in een weinig olijfolie. Maak ondertussen de rode peper klaar: verwijder de zaadjes (tenzij je het erg pikant wil) en hak fijn.
  3. Voeg de fijngesneden rode peper toe aan de sjalot en doe er onmiddellijk de tomatenpassata bij. Laat even inkoken op een middelmatig vuur en breng verder op smaak met peper, zout, gedroogde oregano en basilicum.
  4. Zet elke rösti onder met het pittige tomatensausje en bestrooi met wat gemalen kaas. Zet een tiental minuutjes onder een hete grill en je gasten kunnen smullen. Serveer eventueel met wat brood. Smakelijk!