Recept - Gegrilde aspergerolletjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Gegrilde aspergerolletjes, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
Gegrilde aspergerolletjes
Recept Afdrukken
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.
Gegrilde aspergerolletjes
Recept Afdrukken
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de asperges even uitlekken (tenzij je met verse werkt) en leg twee à drie stuks op het uiteinde van een schel hesp. Rol keurig op en leg in een licht beboterde ovenschotel. Maak zo 6 rolletjes (reken op 2 à 3 rolletjes per persoon).
  2. Verwarm je oven voor op 200 graden - de rolletjes moeten er eventjes in, maar ze moeten dan wel warm zijn. Bestrooi de rolletjes ondertussen met wat kaas en voeg peper en nootmuskaat toe (geen zout, de kaas is voldoende gezouten). Leg naast de rolletjes enkele klontjes boter, zo heb je dadelijk een hemels botersausje. Ook daar mag wat peper, zout en nootmuskaat op.
  3. Dit gerecht gaat prima samen met aardappelpuree, nu kan je de aardappelen beginnen schellen en aan de kook brengen.
  4. Zet de rolletjes gedurende 15 minuutjes onder de grill. Doordat de oven voorverwarmd is, zullen de rolletjes niet echt garen of koken, wel lekker warm worden terwijl de kaas en boter kunnen smelten door de grill.
  5. Eens de aardappelen gaar zijn werk je de puree af: fijnstampen, melk toevoegen (desgewenst ook wat boter en een eierdooier) en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Voorzie elk bord van een stevige schep puree en één of twee rolletjes. Bestrooi met wat botersaus en klaar. Smakelijk!
Notities

Een lekker accent, dat ook weer aanleunt bij de klassieke bereiding asperges met ham, is een geprakt hardgekookt eitje. Simpelweg toe te voegen vlak voor het opdienen.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*