Recept - Gemarineerde ribbetjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gemarineerde ribbetjes
Recept Afdrukken
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.
Gemarineerde ribbetjes
Recept Afdrukken
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 10minuten 15minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bestrooi de ribbetjes langs alle kanten met het grof zout. Laat een kwartiertje rusten en spoel dan af.
  2. Schik de ribbetjes in een ovenschaal en overgiet met de bouillon (gebruik eventueel meer zodat ze helemaal onder staan).
  3. Gaar de ribbetjes op 120° gedurende een uur. Als je meer tijd hebt, kan je nog langer op een tragere temperatuur (of zelfs in een slow-cooker) voorgaren.
  4. Maak ondertussen de marinade door de fond, Luikse siroop, ketchup, rode wijnazijn, honing en sojasaus aan de kook te brengen.
  5. Laat de marinade goed inkoken tot een stroperig sausje. Bind de marinade eventueel met een beetje maïzena.
  6. Wrijf de afgekoelde ribbetjes goed in met de marinade en overgiet met de rest. Laat minstens één uur marineren in de koelkast, bij voorkeur enkele uren (of bak ze pas de dag nadien).
  7. Haal de ribbetjes een kwartiertje voor het bakken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze een laatste keer goed in en bestrijk nogmaals met de marinade.
  8. Bak de ribbetjes op een hete barbecue gedurende 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte) langs elke kant. Smakelijk!
Notities

De marinade in dit recept combineert, zoals de regels van de kunst het voorschrijven, zoete, zoute en zure smaken. Tegelijkertijd is het een basis, je kan makkelijk variëren door extra smaakmakers toe te voegen. Denk aan een pittige toets (chili, tabasco,...), groene kruiden (tijm, oregano,...) of specifieke smaken (knoflook, paprikapoeder,...).

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*