Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!
Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak een paar blaadjes rozemarijn aan totdat ze knapperig zijn en de olie vol aroma zit.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien in kwartjes.
  4. Haal de knapperige blaadjes rozemarijn uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe de stukjes aardbei in de pan (voeg eventueel een scheutje verse olijfolie toe) en laat op een zacht uur een tweetal minuten aanstoven met de rest van de rozemarijnblaadjes.
  6. Meng ondertussen de ricotta met de honing en verdeel over evenveel glaasjes als er eters zijn.
  7. Lepel de aardbeiensaus over de ricotta met honing (laat eventueel nog even afkoelen) en werk af met de knapperige rozemarijnblaadjes. Smakelijk!
Notities

Maak je dit gerecht ook voor kindjes? Gebruik dan wat minder rozemarijn. De smaak is heerlijk, maar redelijk uitgesproken.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*