VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gestoomde zalm met peterseliepesto
Een stukje vis stomen maakt het niet alleen sappig, het is vooral erg gezond en niet moeilijk. Aangevuld met een smeuïge maar frisse peterseliepesto wordt dat een origineel en lekker receptje.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de pijnboompitjes, peterselie geraspte kaas en olijfolie in een vijzel of blender. Prak of mix fijn tot je een smeuïge pesto krijgt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en breng naar wens op smaak met peper en/of zout.
  2. Bestrooi de stukken zalm met wat peper en zout. Neem per stukje vis een ruim stuk aluminiumfolie en bestrijk met een beetje olijfolie. Leg er de stukken vis netjes in.
  3. Smeer een flink laagje pesto op de bovenkant (één à twee eetlepels) van elk stuk zalm en leg er een plakje tomaat op. Vouw de plakjes netjes dicht en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze in een voorverwarmde oven (200°) en laat 10 à 15 minuten -afhankelijk van de dikte van de stukken zalm – stomen.
  4. Controleer of de vis voldoende gegaard is (net doorbakken, nog steeds sappig). Zalm eet je liever niet te gaar, wees dus attent. Serveer met de rest van de tomatenschijfjes, pesto en rijst, pasta of brood. Smakelijk!
Notities

Indien je geen Pecorino hebt of wenst aan te kopen, kan je gewoon meer Parmezaanse kaas gebruiken.