VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gevulde paprika’s met aardappelwedges
Voor een lekkere doordeweekse maaltijd waar jong en oud van kan smullen is dit recept perfect. Met smakelijk gehakt in malse paprika’s en knapperige aardappelpartjes zet je in geen tijd een tof gerecht op tafel.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Breng voldoende op smaak met salie, currypoeder, peper en zout.
  2. Halveer de puntpaprika’s zorgvuldig. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Vul de paprika’s met het gehakt. Schik ze in een ovenschaal, ingesmeerd met een beetje boter of olijfolie. Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat een half uurtje garen.
  4. Spoel de aardappelen en versnijd in kwartjes. Blancheer (kort koken, nog niet helemaal garen) in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de afgekoelde aardappelpartjes op tot ze knapperig zijn. Kruid af met rozemarijn, peper en zout.
  6. Serveer de gevulde paprika’s met de aardappelwedges. Vul eventueel aan met extra groentjes (een fris slaatje, gestoomde broccoli,…). Smakelijk!