VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)
Het succes van avocado’s is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de cashewnoten in grove stukken en rooster kort in een pan met antikleeflaag. Hou opzij.
  2. Kuis en versnijd de boontjes in 2 of 3 stukken.
  3. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Voeg vrijwel onmiddellijk de boontjes toe en laat de laatste 2 minuten ook de diepvrieserwtjes mee koken.
  5. Bereid ondertussen de pesto door het vruchtvlees van de avocado te mixen met de basilicumblaadjes, het teentje knoflook, citroensap en de room. Kruid met flink wat peper en zout.
  6. Meng de pesto onder de warme pasta en groentjes, roer om en bestrooi met de geroosterde noten. Smakelijk!
Notities

Vervang de basilicum door koriander indien je een leuke variant wil maken, liefhebbers van guacamole zullen dol zijn op die aanpassing. Mag het gerust tot slot wat meer beet hebben? Voeg gerust meer cashewnoten toe, je kan er een volwaardig ingrediënt van maken.