VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Groentecurry (Colruyt)
Een echte curry is minder bekend, noch populair in Europa. Nochtans is deze kruidige en smaakvolle bereidingswijze niet moeilijk en levert ze veelal gezonde gerechten op. Colruyt helpt je op weg met deze eenvoudige curry, propvol oosterse invloeden en smaak. Met een schepje rijst is dit piekfijn vegetarisch/veganistisch receptje compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook en gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Mix ondertussen de gember, enkele korianderblaadjes, de fijngehakte rode pepertjes met de kokosmelk en tomatenpuree tot een gladde saus. Breng op smaak met de kerrie en kurkuma.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de gesnipperde ui. Voeg daarna de bloemkoolroosjes, pompoenblokjes en wortelstaafjes toe. Bak een vijftal minuutjes aan en voeg dan de saus toe. Laat een tiental minuutjes sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Doe er enkele minuten voor het opdienen de diepvrieserwtjes bij. Laat ze even warmen zonder dat ze hun mooie groene kleur verliezen. Kruid de curry naar wens bij met zout.
  5. Serveer met de rijst en bestrooi met enkele takjes koriander. Smakelijk!