VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (59 votes cast)
Grootmoeders appeltaart
Geen betere keuken dan grootmoederskeuken, zeker wat betreft dessertjes en taarten!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in.
  2. Klop het ei los en roer samen met de melk, olie en vanille extract.
  3. Zeef de bloem en voeg toe aan het beslag, samen met het bakpoeder, suiker en zout. Meng goed, maar het is niet erg als er hier en daar nog een paar klontertjes bakpoeder te zien zijn. Daar merk je na het bakken niets meer van. Doe er eventueel nog enkele fijne schijfjes appel in.
  4. Snijd ondertussen de appels verder in schijfjes. Doe dan het deeg in de bakvorm en leg de schijfjes er in cirkels op.
  5. Zet de taart in de oven en laat ongeveer 30 à 40 minuten bakken. Controleer de taart vanaf 25 minuten bakken regelmatig op aanbranden.
  6. Haal ze uit de oven en laat nog even in de bakvorm afkoelen voor je het op een rooster verder laat afkoelen. Smakelijk!