Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Recept Afdrukken
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.
Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Recept Afdrukken
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 250°.
  2. Dep het gebraad droog en leg in een ovenschaal. Overgiet met een scheutje olijfolie, kruid lichtjes met Provençaalse kruiden en met voldoende peper en zout.
  3. Laat het gebraad een kwartier braden in de hete oven.
  4. Halveer ondertussen de witloofstronken en rode uien. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roer om tot een kruidenolie en schik daar het witloof en de rode uien (met de platte kant naar onder) op.
  5. Verlaag na het kwartier braden de temperatuur van de oven tot 200° en laat nog zo'n 20 minuten braden. Overgiet nu en dan met het braadvet. Zet ook de ovenschaal met witloof erbij.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en breng met de pompoenblokjes aan de kook in een ruime hoeveelheid water. Breng op smaak met de blokjes groentebouillon.
  7. Stoof in een steelpan het gesnipperde sjalotje aan in een beetje boter. Voeg de stukjes peer toe en kruid met een snuifje marjolein en tijm. Laat garen en mix dan fijn tot een compote (moes).
  8. Giet de aardappelen en pompoenblokjes, eenmaal gaar, af en stamp tot een fijne puree. Werk af met het klontje boter, de room, peper, zout en nootmuskaat. Roer er tot slot de gesnipperde lente-ui onder.
  9. Haal het vlees uit de oven en dek af. Laat nog 10 minuutjes rusten. Het witloof mag nog even verder garen.
  10. Versnijd het vlees in dunne plakjes en serveer met een torentje puree, een stronkje witloof, een rode ui en een lepel perenmoes (afgewerkt met peterselie). Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*