VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (6 votes cast)
Hutsepot van spruitjes met rookworst (Jeroen Meus)
Het grote succes van Jeroen Meus’ programma “Dagelijkse kost” is dat het wel degelijk over eenvoudige, en toch lekkere, dingen gaat. Dit recept is een schoolvoorbeeld van wat dagelijkse kost moet zijn. Met spruitjes, rookworst en aardappeltjes maakte Jeroen een hartverwarmende hutsepot, zalig op een koude winteravond.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kuis de spruitjes door de onderkantjes weg te snijden en de buitenste bladeren te pellen. Snijd de spruitjes vervolgens in kwartjes. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  2. Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Snijd ondertussen de ui in stukjes (niet te fijn).
  3. Stoof de stukjes ui glazig, voeg dan de spruitjes toe en laat aanbakken op een matig vuur. Roer regelmatig zodat ze niet verbranden.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukjes. Voeg toe aan de spruitjes en bevochtig de groentjes met de kippenbouillon.
  5. Maak het kruidentuiltje klaar door de takjes tijm met de laurierblaadjes samen te binden. Gebruik iets meer laurier indien de blaadjes gedroogd zijn. Voeg de kruiden toe aan de stoofpot.
  6. Snijd de rookworst in hapklare stukjes of plakjes. Voeg toe aan de stoofpot en laat deze nog zeker 20 minuutjes stoven (met gesloten deksel) op een zacht vuurtje. Schud de stoofpot regelmatig op (‘hutsen’), roeren hoeft niet.
  7. Verwijder het bosje kruiden en breng naar wens verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer in een diep bord, bij voorkeur te eten met een lepel. Smakelijk!