Recept - Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
Recept Afdrukken
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.
Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
Recept Afdrukken
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schel de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Vervolgens kan je de asperges aanpakken. Schil ze met zorg totdat alle harde stukken verdwenen zijn. Breng ze aan de kook in voldoende, middelmatig gezouten water. Laat ze gedurende 10 minuten garen en houd nadien - indien nodig - warm.
  3. Terwijl de aardappelen en asperges beginnen te garen, bereid je het uienkorstje voor de vis. Voeg de fijngesneden ui bij het geplette teentje look. Voeg één eetlepel olijfolie en één eetlepel azijn toe. Breng finaal op smaak met peper, zout en dragon. Meng dit goed en laat even rusten.
  4. Beboter een ovenschaal en leg er de stukken vis in (indien je één grote filet hebt, is het handiger deze in gelijke delen te snijden). Zorg dat ze langs elke zijde een weinig peper en zout hebben gekregen.
  5. Bedek elk stukje vis royaal met ui. Zorg dat elk stuk goed bedekt is en zet zo'n 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
  6. Eenmaal de aardappelen voldoende gegaard zijn, kan je de puree bereiden. Plet ze fijn en voeg een klontje boter, de melk en twee eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een flinke hoeveelheid fijngehakte verse peterselie.
  7. Dresseer elk bord met een ferme schep puree, daarop enkele asperges en vervolgens een stuk vis. Aanvullen met een glaasje witte wijn en het feest kan beginnen. Smakelijk!
Notities

Tip: mag het feestelijker? Voeg dan nog wat grijze garnaaltjes toe, past prima bij de andere smaken en maakt het helemaal af.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*