Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie? Het beste recept vind je hier! Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Recept Afdrukken
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!
Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Recept Afdrukken
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Scheur de bladeren andijvie uit elkaar en spoel grondig af. Laat even uitlekken laat ondertussen een klontje boter in een ruime pot smelten. Voeg de fijngesneden ui toe en laat even glazig worden.
  2. Ondertussen kan je de grote andijviebladeren fijner snijden of scheuren. Dit hoeft zeker niet bijzonder fijn te zijn, de bladeren zullen fel reduceren tijdens het stoven.
  3. Voeg de andijvie toe aan de ui en laat op een middelmatig vuur stoven. Roer regelmatig om en voeg het glas witte wijn toe om een zure toets te garanderen. Breng ook al een eerste keer op smaak met een weinig zout en peper. Laat stoven met het deksel op de pot.
  4. Terwijl de andijvie stooft, kruid je de vis langs beide kanten met wat peper en zout. Doe de kabeljauw in een ovenschotel en laat zo'n 15 à 20 minuutjes (afhankelijk van de dikte) garen in een voorverwarmde oven van 160°.
  5. De andijvie zou na enkele minuten al flink gereduceerd moeten zijn. Indien de wijn grotendeels verdampt is, haal je het deksel van de pot en voeg je de room toe. Laat nog een kwartier pruttelen op een zacht vuurtje, net voldoende om de aardappelpannenkoekjes te maken.
  6. Meng de gezeefde bloem met de melk en het eitje in een ruime kom. Maak er een mooi, homogeen beslag van. Schil de loskokende aardappelen en rasp ze in fijne stukjes. Voeg ze toe aan het beslag en kruid met wat peper en zout. Meng voorzichtig.
  7. Smelt vervolgens een klontje boter in een ruime (koeken-) pan. Maak mooie pannenkoekjes van het beslag - een vormpje kan hulp bieden - en druk goed aan. Bak dadelijk in de pan op een hoog vuur. Draai regelmatig om en bak ze niet te lang.
  8. De andijvie is klaar eenmaal de room stilaan ingekookt is. Werk af met nog wat peper, zout en nootmuskaat. Dresseer elk bord door een bedje van andijvie te maken, daar een stukje ovengegaarde vis op te leggen en twee of drie aardappelpannenkoekjes naast te leggen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*