VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip piri piri
De piri piri (Swahili voor rode duivel, ook bekend als pili pili) is een heet pepertje waar je heerlijke, wereldse gerechten mee kan bereiden. Wanneer het wat origineler en een tikje spicy mag zijn, is deze kip piri piri een absolute aanrader.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Ontdoe het pepertje van de pitjes (tenzij het echt pikant mag zijn) en hak fijn. Meng met twee eetlepels olijfolie, één eetlepel kippenkruiden, een geplet teentje look en het sap van een limoen. Breng naar wens op smaak met zwarte peper.
  2. Wrijf met deze marinade de kippenbouten grondig in. Laat twee uur rusten in de koelkast, wrijf nu en dan opnieuw in zodat de bouten alle smaken grondig opnemen.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan (met deksel) en schroei de gemarineerde kippenbouten tot ze licht gekleurd zijn aan beide kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Haal de bouten uit de pan en zet opzij. Doe één eetlepel verse olie in de pan en bak de spekreepjes. Fruit vervolgens de stukjes wortel, courgette en paprika.
  5. Doe er na enkele minuten de kippenbouten terug bij. Voeg ook de stukken tomaat en de witte wijn toe. Laat nog een kwartiertje sudderen (met gesloten deksel) op een matig vuur en roer nu en dan voorzichtig om (zonder de bouten te beschadigen). Serveer met rijst. Smakelijk!
Notities

Heel fijn aan dit gerecht is dat je met een minimum aan moeite een heerlijke, verfrissende smaak op tafel brengt. Bovendien kan je hier makkelijk mee variëren, pikanter, zachter, extra kruiden, meer groentjes,… De basis van dit gerecht (de piri piri-marinade) is immers erg dankbaar en polyvalent.