Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water. Laat helemaal garen.
  2. Meng ondertussen het kippengehakt met de fijngesnipperde sjalot en kappertjes.
  3. Rasp wat zeste van de citroen en roer samen met het ei en paneermeel onder het gehakt.
  4. Voeg de broccolini bij de kokende aardappelen. Laat even meekoken.
  5. Maak evenveel ballen van het gehakt als er eters zijn. Plet daarna tot mooie, ronde hamburgers.
  6. Haal de kort gegaarde broccolini uit de kookpot en schik in een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet nog even onder de grill of bak aan op de barbecue.
  7. Bak de hamburgers op de barbecue of in een braadpan.
  8. Plet tot slot de gegaarde aardappelen tot puree. Voeg een scheutje melk, olijfolie (of een klontje boter) en de eidooiers toe. Roer er de Parmezaan onder en werk af met zout.
  9. Serveer de smeuïge puree met een hamburger en enkele broccolini's. Besprenkel voor het opdienen met nog een lekje olijfolie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*