Recept - Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree (Jeroen Meus), 4.8 out of 5 based on 4 ratings
Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree
Recept Afdrukken
Wanneer Jeroen Meus je verleidt met een origineel, simpel én lekker gerecht weet je dat het alle beloftes zal waarmaken. Deze maaltijd is een absolute allemansvriend: een verfijnd kippengehaktbroodje met Parmezaanse kaas, een zonnige kerstomatensalade en een smeuïge puree met olijfolie. Daar zegt niemand neen tegen!
Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree
Recept Afdrukken
Wanneer Jeroen Meus je verleidt met een origineel, simpel én lekker gerecht weet je dat het alle beloftes zal waarmaken. Deze maaltijd is een absolute allemansvriend: een verfijnd kippengehaktbroodje met Parmezaanse kaas, een zonnige kerstomatensalade en een smeuïge puree met olijfolie. Daar zegt niemand neen tegen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het kippengehakt in een ruime mengkom en voeg de geplette look, de fijngehakte peterselie en de versgemalen Parmezaanse kaas toe. Ook een snuifje peper en zout mag je toevoegen.
  2. Meng het gehakt grondig en voeg het ei toe. Meng nogmaals grondig en maak keurige 'broodjes' van het gehakt. Probeer broodjes van ongeveer 150 gram te maken.
  3. Giet de panko (Japans paneermeel) in een diep bord en rol de vleesbroodjes door het knapperige paneermeel. Zorg dat ze een flink korstje hebben.
  4. Verhit een klontje boter met wat olijfolie in een ruime braadpan. Schroei de gehaktbroodjes langs elke kant tot ze goudbruin zijn. Schik ze vervolgens in een ovenschaal en zet ze 20 à 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.
  5. Terwijl de gehaktbroodjes verder garen, kan je de aardappelen schillen en aan de kook brengen in gezouten water. Giet, eenmaal gaar, af en plet fijn met een stamper. Voeg de melk, de olijfolie toe en de eierdooiers toe (het eiwit heb je niet nodig). Meng goed en werk naar smaak af met nog wat zout, peper en/of olijfolie. Gebruik geen nootmuskaat, die smaak past niet bij Zuiderse bereidingen (zoals de tomatensalade). Hou de puree warm.
  6. Verhit een bakpan en schroei de pijnboompitjes tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  7. Voeg de fijngesnipperde sjalot, gehalveerde kerstomaatjes, rucola en geroosterde pijnboompitjes samen in een ruime kom. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, wat peper en zout. Meng rustig en serveer dadelijk met de puree en de gehaktbroodjes. Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*