VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de zeste van één van de twee citroenen. Pers dan de citroenen en limoenen uit, je hebt zo’n 20cl sap nodig.
  2. Scheid de eieren, doe zowel het eiwit als het eigeel in een ruime mengkom.
  3. Meng in een steelpan de suiker, het maïszetmeel, het amandelpoeder, de geraspte citroenzeste en het vers geperste citroensap. Breng op een zacht vuur aan de kook, roer voortdurend.
  4. Giet de kleverige crème, eenmaal nét aan de kook, onmiddellijk over de eidooiers en roer meteen goed door. Laat afkoelen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200° en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  6. Meng de eiwitten voorzichtig onder het beslag met een spatel. Hoe rustiger je dit doet, hoe luchtiger de soufflés zullen zijn.
  7. Vet vier kleine, ovenvaste kommetjes in met een beetje boter. Verdeel het luchtige beslag en vul de kommetjes tot 2/3de. Laat 15 à 20 minuutjes bakken op 200°.
  8. De soufflés zijn klaar eenmaal ze beginnen te bruinen en mooi bol staan. Versier naar wens met wat poedersuiker of citrus-zeste. Serveer lauw-warm, terwijl ze nog wat bol staan. Smakelijk!