Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de komkommer en hak in stukken. Doe samen met de yoghurt en het limoensap in een blender.
  2. Vul aan met een behoorlijke scheut olijfolie. Kruid goed met peper en zout.
  3. Mix de ingrediënten tot een smeuïg soepje. Zet in de koelkast, gazpacho eet je ijskoud.
  4. Bestrijk de randen van glazen met het uitgeperst partje limoen. Dep in gedroogde kruiden naar wens (Provençaalse kruiden, paprika,…). Giet de soep er voorzichtig in, zonder het kruidenrandje te raken. Smakelijk!