VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Instructies
  1. Spoel de komkommer en snijd in de lengte in twee helften. Lepel de zaadlijsten weg met een koffielepel.
  2. Meng de verse kaas met de Provençaalse kruiden. Breng verder op smaak met peper en zout naar wens. Je kan ook wat pit toevoegen door een mespuntje cayennepeper te gebruiken.
  3. Vul de twee komkommerhelften met de kruidenkaas. Druk goed aan.
  4. Snijd de twee delen komkommer in stukjes van ongeveer één centimeter dik. Let er op dat de kaas netjes blijft zitten.
  5. Steek op een prikker een zongedroogd tomaatje (of een stuk, indien te groot) en een blaadje basilicum. Steek telkens zo’n prikker in een komkommermaantje. Helemaal klaar, smakelijk!
Notities

Dit voorgerecht is makkelijk op voorhand te maken, bewaren in de koelkast is uiteraard aangewezen. Anderzijds ben je hier op geen 10 minuutjes klaar mee.