VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Fruit ondertussen de gesnipperde sjalot en het geplette teentje look in een scheut olijfolie in een ruime/hoge pan.
  3. Versnijd de wortel en venkelknol in fijne stukjes. Halveer de champignons en snijd in plakjes. Bewaar het groen van de venkelknol voor de afwerking.
  4. Voeg de groentjes toe en laat enkele minuutjes garen. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  5. Blus de groentjes met de pastis. Laat even inkoken en roer er dan de room onder. Laat op een zacht vuurtje indikken tot een smeuïg sausje.
  6. Giet de gegaarde pasta af. Roer de roomsaus los met een beetje kookvocht en voeg dan de pasta toe. Meng grondig en kruid naar wens af.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met de reepjes gerookte zalm, gesnipperde lente-ui en het groen van de venkelknol. Lekker met een wit wijntje. Smakelijk!