Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel? Het beste recept vind je hier! Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel, 4.0 out of 5 based on 1 rating
Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel
Recept Afdrukken
Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!
Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel
Recept Afdrukken
Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit het klontje boter in een ruime stoofpot of hoge pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
  2. Voeg de hapklare stukjes selder en peterseliewortel toe. Roer om en laat een handvol minuten garen.
  3. Blus met de witte wijn en voeg de linzen met het kruidentuiltje toe. Laat even inkoken en de alcohol verdampen.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng op een matig vuur aan de kook. Laat zo'n 20 minuutjes pruttelen.
  5. Controleer of de linzen voldoende gegaard zijn. Laat indien nodig nog even verder pruttelen. Laat de linzen echter niet te ver garen, dan wordt het een brij.
  6. Snijd ondertussen de rookworst in schijfjes. Meng ze, net voor het opdienen onder de stoofpot. Breng verder op smaak met mosterd, peper en zout. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*