VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia’s heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Loempia’s
Currysaus
Instructies
  1. Smelt wat boter in een steelpan. Bak de stukken sjalot en appel aan.
  2. Voeg currypoeder toe en laat even meebakken. Voeg dan een eetlepel bloem toe, roer los en overgiet met de kippenbouillon.
  3. Laat het sausje een kwartier pruttelen. Roer nu en dan om.
  4. Zeef de saus, roer er de room onder, werk af met peper/zout en houd warm.
  5. Bak de loempia’s in een friteuse volgens de instructies op de verpakking. Let op, dit kan eventjes duren.
  6. Versnijd ondertussen de wokgroentjes in ringetjes of reepjes (behalve de soja-scheuten).
  7. Verhit een wokpan. Doe er een scheut arachide-olie in als ze goed heet is. Wok dan de groentjes kort maar krachtig, zodat ze warm maar knapperig zijn. Werk af met een snuifje peper en zout.
  8. Laat de loempia’s even uitlekken op keukenpapier. Serveer met de wokgroentjes, currysaus en – naar wens – rijst of noedels. Smakelijk!