Recept - Oosterse kippenblokjes met mango en rijst (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Oosterse kippenblokjes met mango en rijst (Colruyt), 4.8 out of 5 based on 4 ratings
oosterse kippenblokjes met mango en rijst
Recept Afdrukken
Wat oosterse winden door je keuken laten waaien is altijd een aanrader. De smaken zijn origineel en verfrissend, terwijl je in een handomdraai een uiterst originele en bovenal gezonde wokschotel klaar maakt die erg rijk aan geuren en smaken is. Met dit uiterst makkelijke recept kan je zonder problemen aan de slag, het resultaat zal je ongetwijfeld positief verbazen!
oosterse kippenblokjes met mango en rijst
Recept Afdrukken
Wat oosterse winden door je keuken laten waaien is altijd een aanrader. De smaken zijn origineel en verfrissend, terwijl je in een handomdraai een uiterst originele en bovenal gezonde wokschotel klaar maakt die erg rijk aan geuren en smaken is. Met dit uiterst makkelijke recept kan je zonder problemen aan de slag, het resultaat zal je ongetwijfeld positief verbazen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zorg dat alle ingrediënten zoals opgegeven in het ingrediëntenlijstje fijn tot extra fijn gesneden zijn. Doe dit zeker op voorhand, het eigenlijke koken/wokken dient uiteraard snel te gaan (roerbakken op hoog vuur).
  2. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  3. Verhit de arachideolie in een ruime (wok-)pan. Zorg dat het vuur lekker hoog staat en fruit de fijngesneden ui, look, gember en citroengras kort maar krachtig. Roer constant.
  4. Voeg de fijne kippenblokjes of reepjes samen met het currypoeder toe. Hou het vuur hoog, blijf consequent roeren en roerbak zo'n vijftal minuten.
  5. Meng er tot slot de mangoblokjes, de sojascheuten en de sojasaus onder. Verlaag tijdig het vuur, zowel de mangoblokjes als de sojascheuten hoeven niet te garen. Krokant maar warm is perfect.
  6. Bestrooi, net voor het opdienen, een weinig fijngehakte koriander (opgelet, opvallende en doordringende smaak!) en lente-ui toe. Roer nog één keer om en serveer met de rijst. Smakelijk!
Notities

Mag het wat pittiger? Voeg dan wat chilipoeder of een fijngehakt pepertje toe (verwijder de zaadjes, tenzij het écht pikant mag zijn).

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*