VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,… Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo’n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 2uur
Ingrediƫnten
Gemarineerde runderreepjes
Oosterse rijstschotel
Instructies
  1. Meng de reepjes rundsvlees met alle ingrediƫnten voor de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast (bij voorkeur marineer je het vlees zelfs de dag voordien). Laat het vlees net voor de bereiding goed uitlekken.
  2. Breng de rijst aan de kook in gezouten water en gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een wokpan. Voeg een scheut olie toe en fruit de gesnipperde ui met het teentje look, de stengels citroengras, de geraspte gember en de chilipeper. Roer voortdurend.
  4. Voeg de versneden mengeling paddenstoelen toe. Laat even aanstoven en blijf roeren. Voeg dan de sojascheuten toe.
  5. Giet de gegaarde rijst af en voeg toe aan de gewokte groentjes. Meng goed en werk af met een scheutje soja, ketjap en citroensap. Houd warm.
  6. Verhit een tweede (wok)-pan en bak de gemarineerde reepjes heel kort aan. Serveer met de rijstschotel, bestrooid met wat verse peterselie en koriander. Smakelijk!
Notities

Voor de liefhebbers: je kan ook nog wat kant-en-klare groene currypasta toevoegen aan de rijstschotel.