Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Recept Afdrukken
Bloemkolen zijn het hele jaar vrij goed te verkrijgen en de kwaliteit is vrij consistent. Met deze makkelijke ovenschotel kan je dan ook zowel op een winterse avond als een zonnige zomerdag je eters plezieren. Niet moeilijk, niet duur, wel lekker. Een absolute aanrader om te proberen.
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Recept Afdrukken
Bloemkolen zijn het hele jaar vrij goed te verkrijgen en de kwaliteit is vrij consistent. Met deze makkelijke ovenschotel kan je dan ook zowel op een winterse avond als een zonnige zomerdag je eters plezieren. Niet moeilijk, niet duur, wel lekker. Een absolute aanrader om te proberen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt het klontje boter in een ruime pan en bak het gehakt rul. Breng flink op smaak met peper en zout. Ook gemengde vleeskruiden kunnen een lekker en origineel smaakaccent geven.
  2. Schik de stukjes aardappel, bloemkoolroosjes en gebakken gehakt in een ruime ovenschaal. Meng goed door elkaar en laat even rusten.
  3. Het grootste werk is het bereiden van de saus. Smelt 100 gram boter en roer er de bloem onder. Laat even drogen en haal vervolgens van het vuur. Voeg al roerend de melk toe en laat op een zacht vuur inkoken. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje cayennepeper.
  4. Giet de saus over de andere ingrediënten in de ovenschaal. Normaliter heb je voldoende saus, alles moet netjes onderstaan. Een overschot aan saus kan je bewaren voor een ander recept.
  5. Zet de ovenschaal gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Tien minuten voor het einde haal je de schaal er even uit en bedek je de bovenkant met de geraspte kaas. Zet nog 10 minuutjes in de oven, indien mogelijk met grillfunctie. Zo krijg je een ideaal kaaskorstje. Meer is er niet aan, smakelijk!
Notities

Tip: indien je niet veel tijd hebt, kan je de bloemkoolroosjes en de aardappelstukjes eerst garen in lichtgezouten water. Vanaf dan kan je het recept verder volgen en je hoeft de schotel geen uur in de oven te zetten. Tien minuutjes volstaat dan voor het kaaskorstje - wat je trouwens ook kan weglaten. Zo zet je dit gerecht in minder dan een halfuurtje op tafel.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*