Papillots van koolvis met pesto en groenterijst? Het beste recept vind je hier! Papillots van koolvis met pesto en groenterijst? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Papillots van koolvis met pesto en groenterijst

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
Recept Afdrukken
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.
Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
Recept Afdrukken
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bestrooi de stukken vis langs beide kanten met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Leg elk stukje vis in een ruim blad aluminiumfolie.
  2. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met wat groene pesto (ongeveer een halve eetlepel per stuk). Indien je werkt met pesto die krachtig smaakt, is minder pesto aangewezen.
  3. Bedek elk stukje vis met wat broccoliroosjes en enkele kerstomaatjes. Kruid de groentjes bij met een weinig peper, zout en een scheutje olijfolie. Plooi de papillots netjes dicht en schuif ze in een voorverwarmde oven (180 à 200°) en laat een half uurtje stomen.
  4. Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Terwijl de rijst gaart kan je de groentjes snijden.
  5. Giet de rijst, eenmaal gaar, af en meng er een scheut olijfolie onder. Voeg vervolgens de lente-ui, stukjes courgette en kwartjes kerstomaat toe, samen met de groene kruiden en wat peper/zout naar wens. Roer goed en sluit het deksel. Laat nog een vijftal minuten rusten zodat de groentjes lauw en zacht worden.
  6. Open voorzichtig één papillot (let op voor stoom!) en controleer of de vis gegaard is. Serveer dadelijk met de kruidige groenterijst. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*