VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met spinazie en spekjes
Een originele en hartige pasta, snel klaar en bovendien best gezond? Het kan: dit recept gaat aan de slag met verse spinazie, enkele bijkomende groentjes en spekreepjes. Lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid water met voldoende zout of een bouillonblokje. Laat volgens de instructies op de verpakking garen.
  2. Fruit ondertussen de fijngesneden sjalot in een weinig olijfolie. Voeg dadelijk de stukjes wortel en paprikareepjes toe. Laat even sudderen.
  3. Voeg na enkele minuten de spekreepjes en de fijngehakte spinazie toe. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Let op met zout: gerookt spek bevat veelal voldoende zout. Laat sudderen terwijl de pasta verder gaart.
  4. Eenmaal de pasta perfect gegaard is, voeg je wat kookvocht toe aan de bereiding. Giet de pasta af en roer onder de groentjes met spek. Werk af met de knapperige ringen lente-ui en enkele druppels balsamicoazijn. Voeg eventueel ook wat groene Tabasco toe voor een milde pittige toets. Smakelijk!
Notities

Je kan uiteraard ook met diepvriesspinazie werken. Let er dan wel op dat deze voldoende ontdooid en niet overdreven vochtig is.