VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Pasta pesto
De zomerse klassieker waar niemand aan kan weerstaan die uitblinkt in smaak én eenvoud? Pasta pesto, natuurlijk! Dit recept leert je deze authentieke Italiaanse favoriet uit Genua zonder zorgen noch moeite bereiden.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Doe alle ingrediënten voor de pesto (basilicum, look, olijfolie, pijnboompitjes, gemalen kaas) in een blender. Mix fijn tot een smeuïge massa, voeg indien nodig wat olijfolie toe.
  3. Controleer of de pesto nog een snuifje zout en/of peper kan gebruiken.
  4. Giet de pasta, eenmaal al dente, af en roer er onmiddellijk de pesto onder. Serveer met enkele verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk met een fris wit wijntje, smakelijk!