VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco
Het fijne aan pasta is dat ze in alle vormen bestaan en je er alle mogelijke soorten bereidingen mee kan klaarmaken. In dit recept gaan we aan de slag met pennoni (het iets grote broertje van de beroemde penne), kalkoenreepjes, romanesco (de voorvader van bloemkool en broccoli) en een luchtig roomsausje. Simpel, lekker en toch een beetje speciaal!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Versnijd de romanesco’s in fijne roosjes. Blancheer (kort koken, tot ze net niet gaar zijn) in gezouten water en hou opzij.
  3. Snijd het kalkoenhaasje in reepjes van één à twee centimeter dik. Snijd ze zeker niet te fijn, dan worden ze sneller taai. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de gesnipperde rode ui met de teentjes look even aan.
  5. Voeg de kalkoenreepjes toe en schroei dicht op een matig tot hoog vuur. Voeg dan de room toe en verlaag het vuur zodat de room kan inkoken en de stukjes vlees kunnen garen.
  6. Voeg na enkele minuten de roosjes romanesco toe, schud op en kruid met marjolein, peper en zout. Laat nog heel even garen.
  7. Giet de gegaarde pasta af en meng onder de saus met een lepeltje kookvocht. Kruid, indien nodig, finaal af met peper/zout/marjolein. Smakelijk!