VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg uit en verwarm de oven op 200°.
  2. Fruit de fijngesnipperde sjalot in een scheut olijfolie. Plet het teentje look en voeg samen met de tomatenpassata toe.
  3. Kruid de saus met peper, zout en oregano. Laat enkele minuten pruttelen.
  4. Verdeel enkele lepels saus over het deeg (overdrijf niet). Bestrooi met de kaas en scheur de plakken ham nonchalant in stukjes. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
  5. Bak de pizza gedurende een tiental minuutjes in de hete oven. Bestrooi desgewenst net voor het opdienen met rucola en/of basilicum. Smakelijk!
Notities

Kan je niet kiezen tussen rauwe of gekookte ham? Beide zijn even traditioneel, rauwe ham smaakt wel wat harder door en is zouter. Je kan ze uiteraard ook mengen. Graag wat meer groentjes? Een Pizza Prosciutto wordt vaak aangevuld met stukjes champignon (dan maak je een pizza Prosciutto con funghi).