VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!
Porties Prep Tijd
1pizza 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het pizzadeeg uit en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200°.
  2. Stoof het gesnipperde sjalotje met de geplette look aan in een scheutje olijfolie. Vul aan met de passata, kruid met gedroogde oregano, peper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
  3. Snijd ondertussen de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken.
  4. Bestrijk de bodem met een beetje tomatensaus. Gebruik niet te veel, de overschot kan je bewaren voor meer pizza’s of een andere bereiding.
  5. Bestrooi de pizza met de mozzarella, vul dan aan met de uiringen en tonijn.
  6. Besprenkel de pizza met nog een beetje olijfolie en wat gedroogde oregano. Laat een tiental minuutjes bakken op 200°. Smakelijk!