Recept - Provençaals gehaktbroodje met penne

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Provençaals gehaktbroodje met penne, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
Provençaals gehaktbroodje met penne
Recept Afdrukken
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.
Provençaals gehaktbroodje met penne
Recept Afdrukken
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Beginnen doe je met het gehaktbroodje: dit moet immers een uurtje in de oven. Meng het gehakt met de eieren en broodkruim. Voeg een flinke portie peper, zout en Provençaalse kruiden toe. Ook salie, vers of gedroogd, geeft een heerlijk smaakaccent. Meng er vervolgens de fijngesneden sjalot, de helft van de fijngesneden paprika en aubergine aan toe. Ook de stukjes mozzarella meng je er netjes onder.
  2. Eenmaal alles tot een keurig geheel is gekneed, boetseer je in een voorverwarmde (en lichtjes beboterde) ovenschotel het gehakt tot een broodje. Maak in de bovenkant een grof ruitjespatroon met een mes, dat presenteert nadien bijzonder mooi. Leg er tot slot de stukjes kruidenboter op en zet gedurende een uur in een voorverwarmde oven van 180°.
  3. Terwijl het gehaktbroodje gaart kan je de Provençaalse saus voor de pasta bereiden. Stoof de ui en het geplette teentje look in een scheut olijfolie. Voeg vervolgens de andere groentjes toe (wortel, courgette, paprika en aubergine). Voor de saus hoeven deze groentjes niet zo fijn gesneden, dat mag gerust wat grover.
  4. Eenmaal de groenten goed gestoofd zijn, blus je ze even met een glaasje witte wijn. Zo krijg je net dat beetje aciditeit (zuur) in je gerecht. Voeg, eenmaal de alcohol verdampt is, de tomatenpassata toe. Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en een snuifje suiker (om de eerder zure tomatensmaak beter te laten spreken). Laat de saus nog enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  5. Eenmaal het gehaktbroodje bijna gaar is, kook je de pasta al dente in gezouten water. Meng deze onder de hete Provençaalse saus en dresseer rond het gehaktbroodje in een grote schaal. Schenk jezelf en je gasten nog een glaasje rosé, witte of rode wijn in en het zuiderse feestje kan beginnen. Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*