VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Puree forestière met gegratineerde schnitzel
Dit recept combineert ideetjes en ingrediënten uit bosrijke gebieden, denk aan Duitsland, Oostenrijk, de Ardennen,… Het resultaat is een gevarieerde puree boordevol smaak (spinazie, kastanjechampignons en walnoten), gecombineerd met smeuïge schnitzels. Ideale kost na een gezellige maar stevige wandeling door het bos!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat ze helemaal garen.
  2. Verhit ondertussen een klontje boter in (steel-) pan en stoof de sjalot tot deze glazig wordt. Voeg de fijngehakte (en indien nodig ontdooide) spinazie toe en laat warmen op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en een beetje muskaatnoot.
  3. Schep de spinazie uit de pan en houd warm. Voeg een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan en verhoog het vuur. Voeg de kwartjes champignon met het geplette teentje look toe en sauteer. Kruid met wat peper, zout en de fijngesnipperde peterselie.
  4. Blus de champignons met een flinke scheut witte wijn en laat op een zacht vuur inkoken. Houd vervolgens warm.
  5. Bak de schnitzels in voldoende boter tot ze mooi goud-bruin zijn. Haal ze uit de pan en laat even afkoelen. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg op elke schnitzel een dun laagje kaas. Overdrijf niet. Kruid met wat peper en zet de schnitzels nog een tiental minuutjes onder de grill.
  6. Terwijl de schnitzels gratineren, kan je de puree afwerken. Giet de gegaarde aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en de bouillon toe, voeg naar wens meer melk toe indien je een smeuïger resultaat wil. Een klontje boter kan in dat geval ook helpen.
  7. Hak de walnoten fijn en roer ze met de champignons en spinazie onder de puree. Kruid af met peper, zout (let op: de bouillon kan al zoutig zijn) en nootmuskaat.
  8. De schnitzels zijn klaar eenmaal de kaas mooi goud-bruin is geworden en lichtjes bubbelt. Serveer ze dadelijk met de puree en een glas witte, droge wijn of blond bier. Smakelijk!
Notities

Indien je er iets feestelijker van wil maken: een pickles- of mosterdsausje past perfect bij deze puree.