Recept - Quiche met venkel en roodbaars

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Quiche met venkel en roodbaars
Recept Afdrukken
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!
Quiche met venkel en roodbaars
Recept Afdrukken
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 45minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de stukjes vis voorzichtig maar grondig met alle ingrediënten voor de marinade (babysjalot, walnoten, dille, kurkuma, limoensap, olijfolie, peper en zout). Dek af en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  2. Rol het deeg voorzichtig uit en leg het in een ronde taartvorm. Bestrooi de vorm op voorhand met wat bloem of gebruik het bijgeleverde bakpapier. Druk goed aan, overschotjes kan je wegsnijden. Doorprik de bodem enkele keren met een vork, zo wordt de bodem sneller en beter krokant.
  3. Bestrooi de bodem met de stukjes vinkel, gemarineerde vis, geraspte Emmentaler en Parmezaan. Meng goed (maar opnieuw voorzichtig) door elkaar voor een evenwichtig resultaat.
  4. Kluts de vier eieren en meng met de room. Breng op smaak met een flinke portie peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel in de taartbodem, idealiter staat alles nu netjes onder.
  5. Schuif de quiche in een voorverwarmde oven (180°) en laat - afhankelijk van de uiteindelijke dikte van je quiche - een half uurtje bakken. De quiche is klaar eenmaal de bovenkant mooi bruin is en de binnenkant niet meer vochtig (gebruik een tandenstoker). Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*