Recept - Quiche met zalm en spinazie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
Quiche met zalm en spinazie, 3.4 out of 5 based on 5 ratings
Quiche met zalm en spinazie
Recept Afdrukken
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.
Quiche met zalm en spinazie
Recept Afdrukken
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Start met het deeg in een ronde ovenschotel of taartvorm te leggen. Om de quiche nadien vlot uit de taartvorm te krijgen kan je er eerst wat bloem in strooien. Ook een stuk bakpapier kan helpen. Druk het deeg keurig tegen de vorm en snijd overbodige stukken weg.
  2. Zet het deeg gedurende 10 minuutjes (zeker niet langer!) in een voorverwarmde oven van 200° - zo wordt de bodem wat harder en vermijd je dat die uiteindelijk zompig en onsmakelijk wordt.
  3. Neem een pan en stoof de rode ui in een klontje boter en voeg de fijngehakte spinazie toe. Indien je werkt met verse spinazie mag je ook een beetje water toevoegen. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat zachtjes uitkoken. Breng tot slot subtiel op smaak met wat peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Stort dit vervolgens uit op het deeg in de taartvorm.
  4. Verspreid de warme spinazie zodat de bodem volledig en egaal bedekt is. Bedek de spinazie met een laagje gerookte zalm. Je kan de stukken simpelweg scheuren, daar hoeft geen mes aan te pas te komen. Overdrijf niet met de zalm, anders wordt die te dominant
  5. Tot slot bereid je de typische vulling: klop de eieren op met de room en de gemalen kaas. Kruid dit opnieuw af met peper, zout, wat nootmuskaat en voeg ook de fijngehakte peterselie toe. Na enkele minuutjes opkloppen giet je dit smeuïge mengsel over de zalm en spinazie. Idealiter staat alles net onder.
  6. Zet de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Moeilijker is het niet! Smakelijk!
Notities

Eén taart is geschikt voor 2 flinke of 4 normale eters. Quiche is trouwens net zo goed ideaal als voorgerecht; presenteert mooi, makkelijk in porties te verdelen en kan op voorhand bereid worden.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*