Rijstpap

Rijstpap
Recept Afdrukken
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Rijstpap
Recept Afdrukken
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de rijst met water en laat uitlekken.
  2. Breng de melk aan de kook in een ruime kookpot.
  3. Voeg de rijst, samen met het merg van het vanillestokje, een beetje saffraan en eventueel een kaneelstokje toe aan de melk.
  4. Laat zo'n 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Roer nu en dan.
  5. Roer de eidooiers door de rijstpap na de gaartijd. Nog een klontje boter om verder los te maken kan eventueel ook.
  6. Verdeel de rijstpap terwijl die nog warm is in één kom of verschillende potjes (naar wens). Laat dan indikken en afkoelen.
  7. Serveer lauw of koud met bruine suiker. Smakelijk!
Notities

Rijstpap wordt meteen een pak lekkerder en smaakvoller wanneer je werkt met verse (rauwe) melk, vers van de boer.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*