VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Risotto met geroosterde scampi en paprika
Deze verleidelijk lichte risotto met gegrilde scampi is de perfecte keuze voor een gezellig diner of een knusse tête-à-tête. Risotto is vaak een zwaar gerecht, voornamelijk door de behoorlijke hoeveelheid Parmezaanse kaas. In dit recept niets van dit, dit elegant gerecht barst van smaak zonder op de maag te liggen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Risotto
Gegrilde scampi met paprika
Instructies
  1. Verwarm je oven op 220°. Laat de scampi op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit in een ruime pan een scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook.
  3. Voeg de rijst toe en laat kort meebakken. Roer goed om.
  4. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Vul daarna aan met de visbouillon.
  5. Dek af en laat de risotto op een zacht vuur garen gedurende 15 à 20 minuten (tot de rijst helemaal gaar is), zonder roeren.
  6. Giet een scheut olijfolie in een braadslede. Schik daar de stukjes paprika, ui, knoflook en scampi in.
  7. Kruid royaal met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Roer goed om.
  8. Schik de trostomaatjes bovenop en laat een kwartier garen in de oven.
  9. Controleer of de risotto gaar is. Roer samen met de saffraan en Parmezaanse kaas om en kruid naar wens bij met peper/zout.
  10. Meng de geroosterde stukjes paprika samen met de fijngehakte peterselie door de risotto.
  11. Schik de geroosterde scampi en trostomaatjes op de risotto en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Bij dit verfijnd gerecht past een lekker glaasje droge witte wijn. Maar ook een fris witbier gaat verrassend goed bij deze risotto.