VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Risotto met scampi en venkel
Een smeuïge risotto smaakt altijd. Het leukste aan dit traditionele Italiaanse recept is dat er er heel combinaties mogelijk zijn. Deze combinatie van venkel en scampi zal je verrassen, ze is erg delicaat en smaakt heerlijk.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit in een ruime pot (of hoge pan) een scheut olijfolie. Fruit de fijngesnipperde sjalot en look.
  2. Voeg de rijstkorrels toe en laat aanbakken (roer goed) tot ze glanzen. Blus dan met de witte wijn, breng aan de kook en laat even verdampen.
  3. Voeg vervolgens, geleidelijk, de groentebouillon toe. Roer wederom goed zodat al het vocht door de rijst opgenomen kan worden en deze kan garen (reken op zo’n 20 minuutjes).
  4. Meng de geraspte venkel, scampi en erwtjes onder de risotto en laat een handvol minuten warmen op een zacht vuur.
  5. Roer er tot slot de gemalen Parmezaanse kaas met de grofgehakte basilicum onder. Roer los met de room en kruid naar wens bij met voldoende peper en eventueel nog wat zout.
  6. Serveer dadelijk en bestrooi elke portie met wat verse takjes dille. Lekker met een wit wijntje of witbier. Smakelijk!
Notities

Een lekkere vegetarische variant op dit recept is zo gebeurd: vervang de scampi door geblancheerde stukjes groene asperge.