VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Rode kool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Instructies
  1. Versnijd de uien fijn, rasp (of versnijd) de rode kool in fijne stukjes/reepjes en versnijd de geschilde appels in blokjes.
  2. Smelt een klontje boter en fruit de ui.
  3. Voeg de geraspte rodekool en stukjes appel toe. Breng op smaak met peper, zout, suiker en de kruidnagels.
  4. Overgiet met de rode wijn en laat een uur rustig stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  5. Werk de rodekool af met een beetje natuurazijn. Voeg tot slot eventueel nog wat zout, peper en/of suiker toe naar wens. Lekker met gekookte aardappelen en vlees. Smakelijk!
Notities

Dit basisrecept is al iets uitgebreider dan traditioneel wordt voorgeschreven; de rode wijn en kruidnagels kan je achterwege laten. Anderzijds kan je voor nog meer smaak zorgen door extra kruiden zoals tijm, laurier,… toe te voegen.