VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers
Soep hoeft niet exclusief voor de winter te zijn, met de juiste ingrediƫnten kan je net zo goed een zomers soepje klaarmaken. Deze eenvoudige maar lekkere en gezonde rucolasoep is zowel geschikt als voorgerecht, als hoofdgerecht (met brood) of tussendoortje.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil en hak het teentje look en de sjalot grof. Fruit in een scheutje olijfolie tot de ui glazig wordt.
  2. Schil de aardappel(en) en snijd in blokjes. Voeg toe aan de ui en zet dadelijk onder met de kippenbouillon. Breng rustig aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.
  3. Hak ondertussen de rucola grof (hou enkele blaadjes opzij voor de garnituur) en voeg toe eenmaal de aardappelblokjes goed gaar zijn. Laat even warmen en verlaag het vuur.
  4. Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en wat gedroogde marjolein. Voeg een tweetal eetlepels room (of meer, naar wens) toe en laat nog even warmen op een zacht vuur.
  5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Serveer de soep met in elk bord enkele snippers zongedroogde tomaat en een paar blaadjes rucola. Smakelijk!
Notities

Je kan de kippenbouillon uiteraard vervangen door groentebouillon om hier een vegetarisch gerecht van te maken. In dat geval mag je evenwel iets krachtiger afkruiden daar de kippenbouillon voor relatief veel smaak zorgt.