Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus

Scampispiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Recept Afdrukken
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.
Scampispiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Recept Afdrukken
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De scampi dien je op voorhand kort te marineren. Je kan ze bovendien (indien nodig) al pellen, dat werkt en eet makkelijker. Maak een marinade van enkele eetlepels arachideolie, één eetlepel sesamolie, enkele eetlepels sojasaus, wat peper en gedroogde chili. Laat de scampi hier een half uurtje in rusten.
  2. Terwijl de scampi marineren kan je de saus bereiden, deze moet immers eventjes kunnen inkoken. Stoof de fijngesneden sjalot in wat arachideolie. Eenmaal de stukjes ui glazig zijn, voeg je de kokosmelk toe. Laat dit enkele minuten inkoken. Voeg eenmaal voldoende ingedikt de mango toe en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en curry. Voeg ook wat suiker toe om de balans tussen alle smaken te optimaliseren. Hou de saus warm.
  3. Wanneer de saus aan het inkoken is, kan je alvast de rijst aan de kook brengen in voldoende gezouten water. Aansluitend kan je alle groenten fijnsnijden (mocht dat nog niet gebeurd zijn).
  4. Wanneer de saus klaar is en de rijst bijna gaar, is het tijd om de groenten kort aan te stoven of te wokken. Stoof de ui en het teentje look in een beetje arachideolie en voeg de fijngesneden courgette, wortel en paprika toe. Bak kort op een hoog vuur en voeg helemaal op het einde de erwtjes toe. De groentjes moeten nog steeds knapperig zijn.
  5. Meng de groentjes onder de rijst en hou warm, je hoeft enkel de scampispiesjes nog af te werken. Prik op een satéstok (of tandenstoker) enkele gemarineerde scampi en bak heel kort in wat arachideolie op een hoog vuur. Eén minuutje langs elke kant volstaat.
  6. Voorzie elk bord van een bolletje rijst en enkele scampispiesjes (afhankelijk van de grootte). Werk af met wat currykokossaus en serveer naar wens met een frisse, knapperige salade. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*